




2020'de herkes göklerde olacak
Şirket, TF-X adı verilen uçan arabayı 2020 yılında satışa sunmayı amaçlıyor.
Bir gün evlerimizin önünde havalanmaya hazır arabalar bizi bekliyor olabilir. Massachusetts mezkezli Terrafugia şirketinin tasarladığı TF-X, geleceğin araba-helikopter-uçak karışımı ulaşım aracı olmaya aday.
Karbın fiberden yapılan araç, iki yanındaki elektrikle çalışan hareketli kanatlar sayesinde dikey olarak havalanabilecek. Araç havalandığında, arkasındaki gazlı motor devreye girecek ve TF-X havada süzülmeye başlayacak. TF-X, hava şartları beklenemedik durumlara yol açmadığı sürece, tam 800 kilometre uçuş yapmanızı sağlayacak.
Terrafugia, TF-X’i uçurmayı öğrenmenin beş saati aşmayacağını savunuyor. Şirket, TF-X’in fiyatı hakkında açıklama yapmadı ancak, bir otomobil büyüklüğündeki aracın ‘lük otomobillerin fiyatına yakın olacağını’ belirtti.
Terrafugia, ilk deneme uçuşunu geçtiğimiz yıl yapan Transition’ın 2015 yılında göklerde yer alması planlıyor.
Bu tarih, şirketin 270 bin dolarlık uçağın satışa sunulacağını belirttikleri ilk tarihten 5 yıl eski. Transition’ın geç olsa da 2015’te uçmaya başlaması, TF-X’in geleceği için de büyük bir yatırım olacak.
Ntvmsnbc
Ünlü model Antalya'da nefes kesti
Antalya'da masal gibi düğün
Mustafa Koç'un ardından..
Candice nefes kesti
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Türkiye'yi ağlatan Mustafa Kemal Atatürk videosu
Bebeğin anne karnındaki dansı böyle görüntülendi
Litvanya'nın ırkçılığa karşı güçlü mesajı
Annesi evden gidince kardeşine bunu yaptı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
