




Bir tutam saça servet!
Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun 1848-1916 yılları arasındaki İmparatoru I. Franz Joseph’in bir tutam saçı Viyana’da düzenlenen açık açık artırma ile satıldı. Saçlar yaklaşık 14 bin euroya alıcı buldu.
Müzayededen önce saç tutamının 400 ila 600 euro arasında alıcı bulması bekleniyordu. Açık artırmayı düzenleyen Dorotheum müzayede evi, müzayedeye çok yoğun bir ilgi olduğunu kaydetti. Açık artırmada I. Franz Joseph'in saçlarının yanı sıra başka değerli eşyalar da satışa çıkarıldı. Örneğin İmparator'a ait kol düğmelerine 8 bin 750 euro fiyat biçilirken, I. Franz Joseph'in karısı Kraliçe Elisabeth'in Franz Xaver Winterhalter tarafından yapılan portresi 70 bin eruoya satıldı.
Gözlemciler, monarşi döneminden kalan eşyaların bu denli yüksek fiyatlara alıcı bulmasını, o döneme ait nesnelerin giderek azalmasına bağlıyor. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, yaklaşık 1 asır önce yıkılmıştı.
Ünlü model Antalya'da nefes kesti
Antalya'da masal gibi düğün
Mustafa Koç'un ardından..
Candice nefes kesti
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Türkiye'yi ağlatan Mustafa Kemal Atatürk videosu
Bebeğin anne karnındaki dansı böyle görüntülendi
Litvanya'nın ırkçılığa karşı güçlü mesajı
Annesi evden gidince kardeşine bunu yaptı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
