




Bir ülke iki din!
İNGİLİZ Daily Mail gazetesi, İngiltere’de kiliseye giden Hıristiyan sayısının camiye giden Müslümanlar’dan daha az olduğunu yazdı. 2011 yılında yapılan nüfus sayımında kendini Hıristiyan olarak tanımlayanların sayısının 33.2 milyon kişi olsa da bunun gerçeği yansıtmadığını söyleyen gazete, buna delil olarak Londra’nın doğusundaki bir kilise ile camideki ibadet edenlerin fotoğraflarını yayınladı.
Gazetenin ilk fotoğrafında 1230 kişilik tarihi kilisede ibadete gelen Hıristiyanlar’ın sayısı 12’yi geçmezken ikinci fotoğrafta, kiliseye yakın semtteki camiye Cuma namazını kılan Müslümanlar’ın sokaklara taştığı görülüyor. Daily Mail, "Bu fotoğraflar nüfus sayımı sonuçlarından daha iyi bir hikaye anlatıyor. Fotoğraflar, İngiltere’de artık şimdiki trendler, Hıristiyanlık geçmişin İslamiyet’in ise geleceğin dini olduğunu gösteriyor" diye yazdı.
Habere göre, 18’inci Yüzyıl’da inşaa edilen 1230 kişilik tarihi St George Kilisesi’ne pazar ayinine gelenlerin sayısı 20’yi geçmiyor. Diğer yandan Bangledeşliler’e ait 100 kişilik caminin ise Cuma namazlarında sayısı 5 katına çıkıyor.
"HIRİSTİYANIM DİYENLERİN SAYISI AZALDI"
Gazete ayrıca son 10 yıl içersinde İngiltere ve Galler’de kendini Hıristiyan olarak tanımlayanların oranının yüzde 71.1’den yüzde 59.3’e düştüğünü aynı yıllar içersinde yine İngiltere ve Galler’de Müslüman nüfusun yüzde 4.8 artarak 2.7 milyon yükseldiğini aktardı. Daily Mail, gelecek 20 yıl içersinde İngiltere’de kiliseye gidenlerden çok aktif Müslüman olacak fikrinin bundan 50 yıl öncesine kadar akıllara asla gelmeyeceğini belirtirken haberi "Bir kaç 10 yıl içinde St George Kilisesi yine inananlarla dolabilir ancak bu defa bunlar Hıristiyan olmayacak" diye yazdı.
ŞEHRİN MEKKESİ
Yazıda kullanılan ilginç bir ifade ise 'Brune Sokağı'nda bulunan camiye yoğun ilgi sebebiyle 'Şehrin Mekkesi' tanımının kullanılması.
Ünlü model Antalya'da nefes kesti
Antalya'da masal gibi düğün
Mustafa Koç'un ardından..
Candice nefes kesti
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Türkiye'yi ağlatan Mustafa Kemal Atatürk videosu
Bebeğin anne karnındaki dansı böyle görüntülendi
Litvanya'nın ırkçılığa karşı güçlü mesajı
Annesi evden gidince kardeşine bunu yaptı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
