




Depremi önceden biliyorlar!
Esssen-Duisburg Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırmada, kırmızı orman karıncalarının kolonilerini aktif fay hatlarının üzerine kurduğunu belirlendi.
Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Gabriele Berberich, ortalama 2 şiddetindeki bir depremden önce karıncaların davranışlarının gözle görülür şekilde değiştiğinin belirlendiğini duyurdu.
Berberich, karıncaların sıra dışı davranışlarının depremin bir gün sonrasına kadar devam ettiğini kaydetti.
Viyana’da gerçekleştirilen Avrupa Yerbilimleri Birliği toplantısında açıklanan araştırmaya göre, Esssen-Duisburg Üniversitesi bilim adamları aktif fay hatları üzerindeki kırmızı orman karıncalarının davranışlarını 2009 ile 2012 yılları arasında gözlem altına aldı.
Gözlem süreci içinde kolonilere yerleştirilen mikro kameralarla karıncaların davranışları kaydedildi.
Bu süre içinde meydana gelen 2.0 ila 3.2 şiddetindeki 10 deprem sırasında karıncaların her zamankinden farklı olarak yuvalarına girmeyip uyanık durdukları gözlendi.
DHA
Ünlü model Antalya'da nefes kesti
Antalya'da masal gibi düğün
Mustafa Koç'un ardından..
Candice nefes kesti
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Türkiye'yi ağlatan Mustafa Kemal Atatürk videosu
Bebeğin anne karnındaki dansı böyle görüntülendi
Litvanya'nın ırkçılığa karşı güçlü mesajı
Annesi evden gidince kardeşine bunu yaptı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
