Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğandan flaş açıklamalar!
21 Mayıs 2013 Salı 15:04

Erdoğan'dan flaş açıklamalar!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü, Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu...

Kaba inşaatının yüzde 30'u tamamlanan güzel bir merkeze Türkiye olarak sahip oluyoruz. Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları'nın da olduğu bu törende kültür aktivitelerinin de yapılabildiği doktora lisans öğrencilerinin kalabileceği bir proje inşaa ediliyor.

3.5 saat süren heyetler arası görüşme ve akabinde basın toplantısı oldu. Bölgesel sorunların yanı sıra küresel sorunları da ele aldık. Başta Suriye ve Irak olmak üzere Kuzey Afrika ülkeleriyle ilgili konuları da masaya yatırdık değerlendirme imkanımız oldu. Türkiye ve ABD arasındaki ekonomik ilişkileri ele almak suretiyle 8.5 milyar dolar olan ticaret hacmini 20 milyar dolar seviyesine çıkarmanın yeterli olmadığını aramızda değerlendirdik. ABD ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşmasına yönelik Türkiye'nin Gümrük Birliği üyesi durumu hatırlatıldı.

Amerika'nın çok ileri gelen 15 civarındaki CEO'su ile yuvarlak masa toplantısı yaptık. Bunların bir çoğu ülkemizde yatırımı olan firmalardı. Sayın Biden'in de katıldığı iş adamlarına yönelik bir hitabımız oldu. Akşam dar kapsamlı bir görüşme yaptık 2.5 saatlik. Bölgesel hassasiyetler konusunda da değerlendirmelerimiz oldu.

Silikon Vadisi'nde incelemelerde bulunduk. Onların FATİH Projesi ile yakından ilgilendiklerini gördük.

Oklahama'da gerçekleşen hortum tüm ABD halkına başı sağolsun diliyorum.

Genel Başkan Yardımcımın yaptığı açıklamadaki tarihler neye dayalı bilemiyorum. Eğer önümüzdeki dönemde bu teklif parlamentoda kabul görürse olabilecek bir süreç.

Reyhanlı ile alakalı olarak 18 gözaltının 12'si tutuklu. Faillerin bu kişiler arasında olma ihtimali çok yüksek ancak yargı bu kişilerdir demeden bizim bir şey söylememiz doğru olmaz. Bunun diğer bağlantılarının da ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.

REFERANDUM YOLU AÇILABİLİR!

Anayasa'da değişiklik için bir yol 330 bir diğeri de muhalefet partileriyle yol almadır. Muhalefet partileri sıcak bakmadığına göre olursa şu olur; yani kendi vekillerini genel merkezlerine kilitlemezlerse biz tasarıyı parlamentoya sunabiliriz. Bizim sunduğumuz tasarı atılacak bir adımla belki bir referandum yolunu açabilir. Eğer bu yol açılırsa ben milletimizden evet oyunun alacağına inanıyorum. Önümüz açık şimdilik biz işimize bakalım diyoruz.

Cumhurbaşkanlığa benim geçip Numan Kurtulmuş'un Ak Parti'nin başına geçeceği konusu sağır duymaz uydurur. Partimizin yetkili kurumları nasıl bir karar verirse o yönde adım atılır. Partimizle dertlenmeyenlerin bu açıklamaları durgun suyu bulandırmaktan başka bir şeye yaramaz. Partimiz yaptığı görevlendirmeyle de hep başarılı olmuştur.

Suriyeli muhaliflere lojistik desteğimiz aynı şekilde devam edecek. Bu lojistik destekte dahi dünyanın buna seyirci kalması doğru değil. Burada ABD gibi ülkelerin Lojistik desteğe sahip çıkması muhalifleri daha da güçlü hale getirecektir. Bundan dolayı isabetli bir ziyaret gerçekleştirdik diyebiliriz.

Eğer sayın Obama'nın Suriye çizgisi nedir belli olursa bu durumda bizim o çizgiye gelip gelmediğimizi görmeli. 40 yıllık bir siyaset tecrübem var 10 yıldır da AK Parti'nin başındayım. Burada benim çizgimi iyi görmeleri gerekir.

Suriye'de sadece Hizbullah yok başka güçler de var. Bunları ne izah edecekler. Bunu en güzel ortaya koyacak olanlar yazılı ve görsel medyadır. Orada savaşanlar arasında hangi örgütler var çıkıp açıklasınlar. Bizim hiç bir askerimiz orada savaşmıyor.

NEREDEN GİRDİYLERSE ORADAN ÇIKARLAR

PKK'nın çekilmesiyle ilgili tarih ve sayı açıklamaları tamamiyle bu uygulamanın ne derece yanlış olabileceğinin ifadesidir. Nereden girdiylerse oradan çıkabilirler. BU güvenlik güçlerimize karşı manipülatif bir tuzaktır. Biz hukuk devleti kapsamında ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

Ben Kılıçdaroğlu'na cevap vermeyeceğim. Cevabımı avukatlarımla vereceğim. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığını yürüten bir insana bu ülkenin siyaseti içerisinde yer alan almayan hiç kimse katil sıfatını yakıştıramaz. Bizim abdestimizde şüphemiz yok ki namazımızda şüphemiz olsun. Kimin katillerle işbirliği içinde olduğunu gayet iyi biliyoruz: DHKP-C ve PKK örgütüne mensup olan kişilere sahiplenmeleri ortada. Gidiyor Avrupa'ya bizi şikayet etmek istiyor; Sosyalis Bakan da ona verdiği randevuyu iptal ediyor. Böyle bir insanın açıklamalarına cevap vermek sadece Türkiye'ye zaman kaybettiriyor. Demokrasi güçlü muhalefetle güç kazanıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA