Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Günün Mönüsü / 11 Nisan 2013
11 Nisan 2013 Perşembe 00:01

Günün Mönüsü / 11 Nisan 2013

Bugün sizin için, "Balkabağı çorbası", "Beğendili tavuk" ve "Brownie" hazırladık...

 

BALKABAĞI ÇORBASI:

 

balkabagi-corbasi.jpg

Malzemeler:

- 400 Gr Bal Kabağı 
- 1 Çay bardağı Krema 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Tutam Rendelenmiş Muskat 
- 3 Su bardağı Su 
- Yarım Demet Taze Soğan 
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Tuz

 

Hazırlanışı:

Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine irice doğranmış balkabağını ve suyu ekleyin. 25 dakika pişirip blenderden geçirin. Krema, tuz ve muskat ekleyin. Zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp ince kıydığınız taze soğanı 2 dakika sote edin. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.

 

BEĞENDİLİ TAVUK

 

begendili-tavuk.jpg

Malzemeler:

- 2 Adet Biber 
- 2 Adet Domates 
- 50 Gr Kaşar Peyniri 
- 4 Adet Közlenmiş Patlıcan 
- 2 Su bardağı Süt 
- 600 Gr Tavuk Göğsü 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 2 Çorba Kaşığı Un 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Tuz

Hazırlanışı:

Küçük kuşbaşı kesilmiş tavuk etleri biraz yağ koyduğumuz tavada sotelenir. Daha sonra küçük küçük kestiğimiz biber ve domatesler de tavaya eklenir. İstenilen oranda tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Beşamel sos, tavada eritilen yağa un eklenip kavrulduktan sonra üzerine süt ilave edilerek hazırlanır. Közlenmiş patlıcanlar ile beşamel sos karıştırılır, üzerine de tavuklar konularak servis edilir.

 

BROWNİE

 

brownie.jpg

 

Malzemeler: 

- 4 Paket Bitter Çikolata 
- 1.5 Su bardağı Ceviz Çekilmiş 
- 200 Gr Damla Çikolata 
- 225 Gr Tereyağı 
- 1.5 Su bardağı Toz Şeker 
- 1 Su bardağı Un 
- 3 Adet Yumurta 

 

 

Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtayı tozşekerle çırpın. Çikolataya ekleyip çırpın. Kek unu ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine damla çikolata ve cevizi ilave edin. Karışımı, 20x30 cm ebadındaki yağlanmış kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Brownie\\\'yi kalıpta soğutup, çıkarın. Dilimleyip, soğuk olarak servis yapın.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA