




Günün Mönüsü / 28 Nisan 2013
MARULLU PIRASA ÇORBASI
Malzemeler:
- 5 Su bardağı Et Suyu
- 2 Adet Havuç
- 7 Adet Marul Yaprağı
- 2 Adet Patates
- 2 Adet Pırasa
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Çorba Kaşığı Un
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Tuz
Hazırlanışı:
Tereyağını ve unu bir tencereye alıp, unun rengi dönene kadar kavurun. Pırasa, havuç ve patatesi küp doğrayıp unun içine katın. Sarmısağı ekleyip 5 dakika soteleyin. Et veya tavuksuyunu ilave edip, 15 dakika kaynatın. Ocaktan alıp ince kıyılmış marul yapraklarını ekleyerek servis yapın.
HÜNKAR KÖFTESİ
Malzemeler / Köftesi İçin:
- 4 Dilim Bayat Ekmek
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 750 Gr Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Begendi İçin:
- 1 Adet Limonun Suyu
- 4 Adet Patlıcan
- 1 Çay bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 1.5 Su bardağı Süt
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Un
- Kararında Tuz
Sotesi İçin:
- 6 Adet Biber
- 1 Tatlı kaşığı Salça
- 2 Diş Sarımsak
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Servis İçin:
- Yarım Kg Domates
- 5 Adet Taze Soğan
Hazırlanışı;
Patlıcanları alüminyum folyoya sarıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Kabuklarını soyup doğradıktan sonra limonlu suya koyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine azara azar sütü ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve patlıcanları ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarladıktan sonra kenara alın. Köfteleri hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekillendirerek köfteleri hazırlayın. Izgarada arkalı önlü kızartın. Diğer taraftan, zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine irice doğranmış biberleri ekleyin. Salça ve kıyılmış sarmısakları ekleyip birlikte sote edin. Servis için, taze soğanların yeşil kısımlarını kaynar suda 1-2 dakika tutup yumuşamalarını sağlayın. Domatesleri yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Bir dilim domatesi düz bir zemine koyup üzerine 1 çorba kaşığı beğendi koyup ikinci dilimi üzerine kapatın. İki adet taze soğan ile hediye paketi şeklinde bağlayın. En üste bir adet köfte koyup bir kürdan yardımı ile bunu sabitleyin. Domatesler bitene kadar bu işlemi sürdürün. Servis tabaklarının dibine bir miktar beğendi koyup üzerine paket şeklinde bağladığınız domatesleri yerleştirin. Etrafına sote ettiğiniz biberleri koyup servis yapın.
BEYAZ KAPTA ŞÖLEN
Malzemeler:
- 240 Gr Beyaz Çikolata
- 1 Çorba Kaşığı Eritilmiş Yağ
- 3 Çorba Kaşığı Kakao
- 2.5 Su bardağı Süt
- 4 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 4 Çorba Kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 2 Adet Yumurta Sarısı
Süsü İçin:
- 1 Tutam Taze Nane
Hazırlanışı:
Çikolataları küçük parçalar halinde kırıp benmari usulü eritin. Kağıt kalıpların içine bir fırça ya da kaşık yardımı ile sürün ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan yumurta sarıları ve 4 çorba kaşığı tozşekeri çırpıp üzerine süt, tereyağı, vanilya, 3 çorba kaşığı kakao ve un ekleyip iyice karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurun. İçlerindeki çikolata donunca kağıt kalıpları yırtarak çıkartın ve bir servis kabına yerleştirin. Hazırladığınız kremayı beyaz çikolata çanaklarının içine doldurun. Kiraz şekerlemesi ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
DİĞER GÜNLERE AİT YEMEK TARİFLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN
Ünlü model Antalya'da nefes kesti
Antalya'da masal gibi düğün
Mustafa Koç'un ardından..
Candice nefes kesti
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Türkiye'yi ağlatan Mustafa Kemal Atatürk videosu
Bebeğin anne karnındaki dansı böyle görüntülendi
Litvanya'nın ırkçılığa karşı güçlü mesajı
Annesi evden gidince kardeşine bunu yaptı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
