Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Günün Mönüsü / 30 Mart 2013
30 Mart 2013 Cumartesi 03:03

Günün Mönüsü / 30 Mart 2013

Bugün sizin için, "Acı biberli pilav üstü köfte, Favalı enginar ve Kabak tatlısı" hazırladık

 

ACI BİBERLİ PİLAV ÜSTÜ KÖFTE

 

kof.jpg
Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı arpa şehriye
  • 1 çorba kaşığıacı biber
  • 1çorba kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı su


Köfte için: 

400 gram kıyma 1 soğan 2 diş sarımsak, Kimyon, acı kırmızı pul biber, kekik 2 çorbakaşığı galeta unu 1 tutam karbonat

Hazırlanışı: 

Öncelikle köfteyi yapmak için rendelenmiş soğanı ve sarımsağı kıyma ile karıştırın. Üzerine galeta unu ve baharatları ekleyip 4 dakika kadar yoğurun. İçine bir tutam karbonat koymak köftelerin daha şişkin olmasını ve dağılmadan pişmesini sağlar. İnegöl köfte tarzını seviyorsanız evde yaptığınız köftelerin içine yarım çay kaşığı kadar karbonat ekleyin bence.

Evet köfteleri hazırlayınca şekil verip az yağda kızartın. Bu arada pilavı hazırlamak için tencerede tereyağında arpa şehriyeleri 3 dakika kavurup içine pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Küp doğranmış biberi ve baharatları da içine ekleyip suyunu verin ve kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar kısık ateşte suyu çektirip pişirin. Servis yaparken köftelerle birlikte sıcak sıcak ikram edin.

 

FAVALI ENGİNER

 

enn.jpg

Malzemeler: 

  • 6 enginar
  • 3 su bardağı kuru bakla
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 3 kesme şeker
  • Tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1 kırmızıbiber
  • 5'er dal dereotu, nane, maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı:

Baklayı suda 6-7 saat bekletin. Süzüp bir tencereye alın. Üzerine ince doğradığınız soğanları, zeytinyağı, şeker, limon suyu, tuz ve suyu ilave ederek 35-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp blenderden geçirin. Güzel bir şekil alması için istediğiniz bir kaba boşaltın, buzdolabında soğusun. Enginarları temizleyip limonlu suyun içinde 25 dakika haşlayın. Dolapta 2 saat beklettiğiniz favayı servis tabağına ters çevirin. Enginarın üzerini süslemek için dereotunu ince kıyın. Limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine gezdirin. En üste de dereotunu yerleştirin.

 

KABAK TATLISI

 

kabak.jpg

Malzemeler:

  • 1 küçük boy kabak
  • 6 çorba kaşığı toz şeker veya bal
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz


Hazırlanışı:

 Kabağın üzerindeki tel tel kısmını ve çekirdeklerini kaşıkla temizleyin. Daha sonra ince uzun bir şekilde kesin. İsterseniz kireç kaymağına yatırın. Kabağı buharda ya da fırında pişirebilirsiniz. Aslında birçok pişirme yöntemi var. Fırında pişirmek isterseniz, kabakları tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kabak dilimlerini kıvırıp gül şekli vererek servis tabağına dizin. İsteğe göre toz şeker serpebilir, cevizle süsleyebilirsiniz. Bal da kabağa çok yakışıyor. Üzerine bal gezdirdikten sonra yine cevizle servis yapabilirsiniz.

 

DİĞER GÜNLERE AİT YEMEK TARİFLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA