Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hüseyin Çelikten açıklamalar!
07 Haziran 2013 Cuma 11:56

Hüseyin Çelik'ten açıklamalar!

ULUSLARARASI Türkçe Derneği tarafından, 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında bu yıl 11'ncisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni Gaziantep'te coşkuyla kutlandı.

2 ülkeden, 62 öğrencinin katıldığı gecede konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'deki birlik ve beraberliğe gölge düşürmek isteyenlerin bulunduğunu belirterek, "Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlar var, ağız tadını kaçırmaya çalışanlar var, ama sağduyumuzla, kardeşliğimiz, birlik ve beraberlik ruhumuzla; o kötü, art niyetlilerin niyetlerini inşallah kursağında bırakacağız" dedi.

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni Kamil Ocak Stadı'nda düzenlendi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve 40 bin kişinin katıldığı gecede, 22 ülkeden gelen 62 öğrenci seslendirdikleri Türkçe şarkılarla beğeni topladı. Gecede konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Amerika'da yaşayan Fethullah Gülen'e selam gönderdi. Çelik, "Türkiye bizim canımız, yarimiz ve kanımız. Türkiye, bölgeselin yükselen yıldızı; dünyada gittikçe parlayan, gelişen, kalkınan ve güzelleşen bir ülkedir. Bu güzel ülkenin güzel insanları, yıllar önce dünyanın dört bir yanına gittiler. Bizim ses bayrağımız olan ve ağzımızda annemizin sütü gibi güzel olan Türkçemizi dünyanın dört bir yanına taşıdılar. Biz, oraya giden öğretmenlerimize 'Önden giden atlılar' diyoruz. 'Önden giden atlılara selam olsun. Bütün bu güzelliklerin, hur ve mana ve mimarı olan, yıllardır Türkiye hasreti ile gurbette sıla hasreti çeken, değerli büyüğümüz, çok değerli insan Fethullah Gülen hoca efendiye de buradan selam olsun. Pasifik'ten Karayip'lere kadar, Avusturalya'dan Kanada'ya kadar oradaki Türk okullarını inşa eden, onların devamlılığını sağlayan, maddi katkı sağlayan, oralara himmette bulunan ve biraz önce bir kısmını aramızda gördüğünüz, bir plaketle taltif edilen değerli işadamlarımızı bu gönül cömertliğinden dolayı, desteklerinden dolayı kutluyoruz, onlara da yürekten selam olsun" dedi.

Hüseyin Çelik, yurt dışındaki Türk okullarının Türkiye'nin ses bayrağını dalgalandırdığını ifade ederek, "Ülkeler arasında karayolu bağlantıları olabilir, demiryolu bağlantıları olabilir, denizyollarından seyahat edebilir, hava köprüleri kurabilirsiniz. Ancak esas köprü, gönülden gönüle uzanan köprüdür. Esas köprü, eğitim, dil ve kültür yoluyla kurulur. Birileri zannetmesin ki yurt dışındaki o okullarımız ticaret amacıyla kurulmuştur. Onlar, birer kültür faaliyetidir ve onlar bizim bayrağımızı orada dalgalandırıyorlar. Bizim ses bayrağımız olan Türkçemizi orada dalgalandırıyorlar" diye konuştu.

Taksim'de yaşanan olaylara ilgili de konuşan Çelik, ülkenin huzurun bozmaya çalışılanların belirterek, şöyle konuştu; "Sizin güzel yüreklerinize kimse karamsarlığın gölgesini düşürmesin. Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlar var, ağız tadını kaçırmaya çalışanlar var ama sağduyumuzla, kardeşliğimiz, birlik ve beraberlik ruhumuzla; o kötü, art niyetlilerin niyetlerini inşallah kursağında bırakacağız."

62 öğrenci, sahneye çıkarak 3 saat boyunca çeşitli şarkılar seslendirdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gece, havai fişek gösterisi ile son buldu.

DHA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA