Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öcalana doğumgünü yapıyorlar
03 Nisan 2013 Çarşamba 14:30

Öcalan'a doğumgünü yapıyorlar

Binlerce kişi Bölücübaşı'nın doğduğu köye akın etti. PKK bayrakları açıldı...

ŞANLIURFA'nın Halfeti İlçesine bağlı Ömerli Köyü'nde bu yıl 9'uncu kez düzenlenecek olan Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle etkinlikler başladı. Öcalan'ın yarın yapılacak 64'üncü doğum günü etkinliğine katılmak isteyen binlerce kişi, özel ve toplu taşıma araçlarıyla Halfeti'ye gelmeye başladı.

kutlama.jpg

İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum olan çetebaşı Abdullah Öcalan'ın 64'üncü doğum günü etkinlikleri çerçevesinde Halfeti ilçe merkezinde festival alanı kuruldu. Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen doğum günü etkinliğine katılmak üzere otobüs, minibüs ve otomobillerle yurdun değişik illerinden çok sayıda kişi Halfeti'ye gelmeye başladı. Halfeti ilçe merkezinde kurulan boş alanda toplanan kalabalık, PKK ve Öcalan'ın posterlerini taşırken, zaman zaman Öcalan lehine slogan atıyor.

Halfeti'de yapılan kutlamada görev alan güvenlik güçleri ise kalabalığın toplandığı alana yakın noktadaki bir okul bahçesinde konuşlandırıldı. Gün boyu gelişlerin devam edeceği bildirilirken, aralarında BDP'li milletvekili ve parti yöneticilerinin de bulunduğu kalabalığın yarın Öcalan'ın doğum yeri olan Ömerli Köyü'ne gideceği belirtildi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA