Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Reyhanlı karalara büründü
12 Mayıs 2013 Pazar 14:39

Reyhanlı karalara büründü

Dünkü patlamalarda çok sayıda insanı yaşamını yitiren ya da yaralanan Reyhanlı'da yas var.
Patlamada yakınlarını kaybeden ya da bir haber alamayan aileler, kabus dolu gecenin ardından sabahın erken saatlerinde Reyhanlı Devlet Hastanesi Morgu önüne akın etti. 

Gözyaşlarının hakim olduğu hastanede, otobüs firmasında çalışan eşi 22 yaşındaki Yusuf İşgör'ün cenazesini almaya gelen Canan İşgör, "Ben çocuklarımıza ne diyeceğim? Bizi bırakıp gittin" diye ağıt yaktı. 

Patlamada ölenlerden 45 yaşındaki Abdo Ersürer'in annesi Ayşe Ersürer ise Anneler Günü'nde bir annenin yaşayabileceği en büyük acıyı yaşarken "Yeter artık, bu kanı durdurun. Benim çocuğumun suçu neydi? Benim çocuğumu kim geri getirecek?" diye feryat etti.

ANNELER GÜNÜ'NDE 7 ÇOCUĞU YETİM KALDI

7 çocuk annesi 40 yaşındaki Kadriye Alyar da dün Anneler Günü nedeniyle kayınvalidesine hediye almak için çıktığı alışverişte, PTT binası yakınında patlayan bombanın hedefi oldu. Dokuz aylık ikizleri bulunan Kadriye Alyar'ın cenazesi de sabah saatlerinde kayınpederi tarafından hastaneden alınarak Pınar Mahallesi'ndeki evlerinin önüne götürüldü. Evde düzenlenen tören sırasında, annelerinin ölümünden habersiz ikiz bebekler Meryem ile Hatice Alyar'ı gören akrabaları gözyaşı döktü. Evde düzenlenen törenin ardından Kadriye Alyar'ın cenazesi de gözyaşları ile toprağa verildi.

AİLESİNE DESTEK İÇİN ÇALIŞTIĞI FIRINDA ÖLDÜ

Patlamada yaşamını yitiren ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki Abduldakir İşcan, yakınları tarafından hastane morgundan alınarak, evine getirildi.

Burada, yakınlarının gözyaşları arasında bir süre bekletilen İşcan'ın cenazesi evinin yanındaki camide kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere mezarlığa götürüldü. İşcan'ın yakını "Abdulkadir 8'inci sınıf öğrencisi olmasına rağmen, ailesine destek olmak için hem okuyup, hem de çalışıyordu. Bir fırında çıraklık yapıyordu. Babası da şu anda şoförlük yaptığı için aracıyla yurtdışında bulunuyor. Çok üzgünüz. Devlet büyüklerimiz bunu duysunlar" dedi.

3 YAŞINDAKİ YEĞENİYLE BERABER CAN VERDİ 

Bir avukatlık bürosunda sekreter olarak çalışan 44 yaşındaki Nadire Kuvvet ile 3 yaşındaki yeğeni Fatma Erboz da saldırıda yaşamını yitirdi. Patlamanın olduğu Reyhanlı Belediyesi yakınındaki bir binada çalışan Nadire Kuvvet'in temizlik yaparken öldüğü, babası Karaman'da uzman çavuş olan yeğeni Fatma Erboz'un da yanında bulunduğu öğrenildi. 

KAYIP YAKINLARI TEDİRGİN

PTT binası civarında meydana gelen patlama sırasında, ağabeyi 30 yaşındaki İbrahim Yaşar'a ulaşamadıklarını bildiren Ahmet Yaşar, "Ağabeyim patlamanın olduğu saatlerde, arkadaşıyla postane önünde buluşmak için randevulaşmış. Patlamanın ardından kendisinden haber alamadık. 4 kişinin kimliğinin teşhis edilemediğini ve Adana Adli Kurumu'na gönderildiğini öğrendik. Ancak ağabeyimle ilgili bir haber alamadık. Bundan sonraki dileğimiz, inşallah ağabeyim yaralıdır. Sağ yada ölü bulunmasını istiyoruz" dedi.

Sağlık görevlisi yeğeni Mehmet Taş'tan, patlama sonrasında haber alamadıklarını anlatan Abdo Dalan ise, "Yeğenimin kullandığı motosikleti, patlama yerinde hurda halinde bulduk ama kendinden haber alamıyoruz. Dileğimiz yaralı olarak kurtulmuş olması" diye konuştu.

ÜNİVERSİTEDE SINAVLAR ERTELENDİ

Hemen her sokakta taziye çadırlarının kurulduğu Reyhanlı ilçe merkezindeki Mustafa Kemal Üniversitesi Reyhanlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin final haftasında yaşanan olay nedeniyle, sınavların ertelenmesi talebi okul idaresi tarafından kabul edildi.

Yüksekokul idaresinin önümüzdeki hafta yapılacak final sınavlarının bir hafta ertelendiğini duyurması üzerine, çevre il ve ilçelerden gelerek, Reyhanlı'da okuyan öğrenciler memleketlerine gitti.

OLAY YERİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Reyhanlı'daki patlamaların ardından güvenlik önlemi alınan bölgede, sabah saatlerinde emniyet ve jandarmanın olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı. 


Enkazları titizlikle inceleyen ekipler, bazı enkazın yüksek yerlerine iş makinasının kepçesine binerek ulaştı. Yapılan incelemelerin ardından belediye temizlik ekipleri, cadde ve sokaklarda temizlik çalışmalarına başladı. İşyerleri hazar gören esnaf da temizlik yapıp, camlarını taktırmaya başladı.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki patlamalarla ilgili soruşturmanın gizliliği kapsamında, olayda ölen ve yaralananlara ilişkin her türlü sesli, görüntülü, yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamında bu kapsamdaki bilgilerin gösterilmesine, Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla yasak getirildi. İlçede bir çok vatandaş "Neyi gizlemeye çalışıyorlar?" diyerek yayın yasağı getirilmesine tepki gösterdi.

Bu arada soruşturma nedeniyle güvenlik şeridi çekilen dünkü patlamanın olduğu yerde bu sabah çekim yapan bir televizyon kanalının muhabiri ile kameramanı gözaltına alındı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA